Wij zijn gecertificeerd door:


Stichting Normering Arbeid
 

Bel naar 0800-3334433 (gratis)
of stuur een e-mail:

E-mail sturen

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen

Payrolling in Praktijk?

Hieronder staan voorbeelden uit de praktijk hoe payroll binnen diverse branches werkt en tot efficiëntie en besparing kan leiden.

Detailhandel Food

Supermarkt
Slagerij

Detailhandel Non Food

Tuincentrum
Kledingzaak

Dienstverlening

Kapper
Beveiligingsbedrijf

Groothandel

Groothandel

Horeca en recreatie

Hotel
Fitnesscentrum

Industrie

Productiefabriek
Uitgeverij

Transport

Taxibedrijf
Dienstverlening

Kapper

Een echtpaar heeft reeds vier jaar een eigen kapsalon. Regelmatig hebben zij stagiaires in dienst, maar willen één of twee goede krachten een contract aanbieden. Om de risico’s te beperken, maken zij gebruik van een contract via een payrollorganisatie. Dit betekent geen juridisch werkgeverschap, contractbeheer, afdrachten, jaaropgave en geen risico bij ziekte.

Wilt u betrouwbaar en snel inzicht in wat payroll in uw situatie kan betekenen? Vraag hier vrijblijvende payroll informatie aan.

Beveiligingsbedrijf

Bij beveiligingsbedrijven is veel verloop van personeel. Daarnaast vergt, bij ziekte, het naleven van De Wet Poortwachter veel tijd. Bij met name de kleine en middelgrote beveiligingsbedrijven worden deze taken meestal intern uitgevoerd. Door de samenwerking met een payrollorganisatie worden deze verantwoordelijkheden verlegd. Op deze wijze kan het vizier weer op de kerntaak gericht worden, namelijk beveiligen.

Wilt u betrouwbaar en snel inzicht in wat payroll in uw situatie kan betekenen? Vraag hier vrijblijvende payroll informatie aan.Horeca en recreatie

Hotel

Binnen de hotelbranche is payrolling al jaren een bekend begrip. Hierbij zijn gemak en tijdwinst doorslaggevende factoren bij de keuze voor het uitbesteden van het juridisch werkgeverschap. Door het gebruik van payrolling geeft het verloop van personeel en doorvoeren van gewerkte flex-uren geen extra werkzaamheden voor de organisatie. Daarnaast zijn gemaakte kosten vooraf inzichtelijk, aangezien alleen gewerkte uren betaald worden. Bij ziekte ligt het risico bij de payrollorganisatie. Uit de praktijk blijkt dat zowel personeelsleden als werkgevers het als prettig ervaren dat er een vast aanspreekpunt is omtrent salaris, jaaropgave en cao gerelateerde vragen.

Wilt u betrouwbaar en snel inzicht in wat payroll in uw situatie kan betekenen? Vraag hier vrijblijvende payroll informatie aan.

Fitnesscentrum

Payrolling is een betrouwbare manier om (flexibel) personeel een contract te bieden, zonder dat een werkgever onnodige risico’s neemt. In de fitness-sector zijn veel parttime werknemers actief. Deze groep vereist veel aandacht op het gebied van contracten, urenregistratie, afdrachten en overige verplichtingen. Inmiddels zijn veel fitnesscentra de samenwerking aangegaan met een payrollorganisatie, waardoor ze meeprofiteren van collectieve verzekeringen en gedeelde overheadkosten. Daarnaast biedt het helderheid in de gemaakte kosten voor de werkgever en een duidelijk aanspreekpunt voor werknemer.

Wilt u betrouwbaar en snel inzicht in wat payroll in uw situatie kan betekenen? Vraag hier vrijblijvende payroll informatie aan.Industrie

Productiefabriek

In productiefabrieken werken vaak met pieken en dalen en hebben derhalve een flexibele schil van personeel nodig. De meeste fabrieken werken met twee groepen personeel, namelijk vast personeel en uitzendkrachten. De groep uitzendkrachten is nodig om de flexibiliteit en hoge omloop te garanderen. Payrolling is in deze situatie zeer interessant. Door de groep uitzendkrachten te halveren en zelf de werving van het personeel te regelen kan er stevig bespaard worden op de personeelskosten. Tevens kunnen 'vaste' uitzendkrachten overgenomen worden door de payrollorganisatie. Hierdoor behoudt u dezelfde flexibiliteit behouden tegen een lagere tariefstelling.

Wilt u betrouwbaar en snel inzicht in wat payroll in uw situatie kan betekenen? Vraag hier vrijblijvende payroll informatie aan.

Uitgeverij

Uitgeverijen en drukkers moeten deadlines halen, waardoor er een flexibele groep medewerkers aanwezig is om deze pieken op te vangen. Door deze groep op een payroll te plaatsen worden de flexibele uren voordelig verloond. Het uitbesteden van het contractbeheer biedt gemak en zekerheid. Daarnaast hebben de payrollmedewerkers een vakkundige helpdesk en online gegevens binnen handbereik.

Wilt u betrouwbaar en snel inzicht in wat payroll in uw situatie kan betekenen? Vraag hier vrijblijvende payroll informatie aan.Transport

Taxibedrijf

In de taxibranche worden veel onregelmatige uren gewerkt. Voornamelijk de kleine en middelgrote taxibedrijven hebben voordeel bij payrolling, zodat ze veel tijdrovende personeelsadministratie uitbesteden en tevens beschikken over een kloppende loonadministratie. De Payrollorganisatie kan naar behoefte de chauffeurs voorzien van een contract bepaalde tijd of zelfs een vaste aanstelling.

Wilt u betrouwbaar en snel inzicht in wat payroll in uw situatie kan betekenen? Vraag hier vrijblijvende payroll informatie aan.Groothandel

Groothandel

Veel groothandels werken met flexibel personeel. Deze groep flexibel inzetbaar, maar voor de flexibiliteit wordt een hoge omslagfactor betaald. De meeste groothandels bouwen door de jaren heen en personeelsbestand op van medewerkers die flexibel willen werken. Voor deze groep wordt (te) veel betaald aan het uitzendbureau. Door gebruik van payrolling blijft de flexibiliteit gewaarborgd tegen een minimaal tarief. Dit levert een aanzienlijk besparing op.

Wilt u betrouwbaar en snel inzicht in wat payroll in uw situatie kan betekenen? Vraag hier vrijblijvende payroll informatie aan.Detailhandel Food

Supermarkt

Supermarkten werken meestal met vast en flexibel personeel. Het flexibele personeel wordt doorgaans met een oproepcontract aangenomen. Wordt dit personeel ziek dan betaalt de supermarktketen het gemiddelde aan gewerkte uren van de laatste 13 weken door. Door gebruik te maken van payrolling is dit probleem verdwenen. De supermarkt betaalt alleen nog maar de daadwerkelijk gewerkte uren. De payrollorganisatie draagt het risico op doorbetaling bij ziekte.

Wilt u betrouwbaar en snel inzicht in wat payroll in uw situatie kan betekenen? Vraag hier vrijblijvende payroll informatie aan.

Slagerij

Een slagerij in Hilversum had door de week een tweetal vaste medewerkers. In het weekend werkt er een ploeg van 6 studenten en scholieren. De samenstelling van de ploeg wisselde ongeveer 2 keer per jaar. De loonadministratie werd gedaan door de accountant en de contractsafhandeling door de slager zelf. Via payrolling bespaart de slager gemiddeld een uur per week aan contractadministratie en beantwoording van vragen. Daarnaast wordt zijn accountant ontlast doordat de loonadministratie uitbesteed wordt aan het payrollbedrijf. Dit scheelt de slager geld en de medewerkers hebben 1 aanspreekpunt rondom lonen, salarissen en pensioenen.

Wilt u betrouwbaar en snel inzicht in wat payroll in uw situatie kan betekenen? Vraag hier vrijblijvende payroll informatie aan.Detailhandel Non Food

Tuincentrum

Payrolling biedt tuincentra de mogelijkheid om flexibel te blijven met kwalitatief personeel. Een groot tuincentra had in het hoogseizoen 10 parttimers van gemiddeld 15 uur per week met een gemiddeld bruto uurloon van €5 en had de volgende kosten: Het uitzendbureau rekende €6 bruto x 2,2 = 13.20 euro per uur. Het payrollbureau rekende €6 bruto x 1,68 = 10.08 euro per uur. Dit leverde een besparing van €3,12 per uur wat resulteerde in €3,12 x 15 uur x 10 parttimers = €468,- per week. Het bedrijf moest wel zelf 2 keer een advertentie zetten in de lokale krant om aan genoeg parttimers te kopen. Dit kostte in totaal €250. In de 3 maanden bespaarde het bedrijf 13 weken x €468 euro - €250 advertentiekosten = €5834,-

Wilt u betrouwbaar en snel inzicht in wat payroll in uw situatie kan betekenen? Vraag hier vrijblijvende payroll informatie aan.

Kledingzaak

Kledingzaken werken in het weekend vaak met extra (oproep)krachten. Door gebruik van Payrolling is het in dienst nemen van deze groep gemakkelijk, effectief en zonder risico's. Het invullen van het inschrijfformulier is de eerste en enige om iemand in dienst te nemen. Alle vervolgstappen liggen bij het Payroll bedrijf, zoals contractopmaak, verloning, afdrachten, pensioen en dergelijke.

Wilt u betrouwbaar en snel inzicht in wat payroll in uw situatie kan betekenen? Vraag hier vrijblijvende payroll informatie aan.

Web design en grafisch ontwerp door Formfab Media & Grafica